FORGOT YOUR DETAILS?

BLOG

Pasii pentru realizarea unui machiaj corect si rezistent

Vi s-a intamplat sa realizati un machiaj corect care arata bine dimineata si sa constatati dupa cateva ore ca va luceste tenul, fardul s-a strans in pliul pleoapei, iar sub ochi au aparut cateva false riduri pe care nu le aveati? Calitatea produselor si ordinea in care aplicam produsele de machiaj influenteaza rezultatul final si persistenta machiajului de-a lungul zilei.

Va voi prezenta in cele ce urmeaza cateva din produsele folosite de mine si pasii necesari care trebuie respectati atunci cand va machiati:

 

  • Ne vom demachia obligatoriu, înaintea aplicarii machiajului. Va recomand apa micelara pentru demachiere. Daca demachierea nu este efectuata corect si cu produsul adecvat, machiajul nu va rezista, va căpăta un aspect uleios sau se va strânge în pliuri inestetice.

 

 

  • Folositi o baza in functie de tipul de ten. Pentru un ten mixt sau gras alegeti o textura matifianta, iar pentru ten uscat optati pentru o textura satinata.

 

 

  • Urmatorul pas este aplicarea fondului de ten. Recomand aplicarea acestuia cu Beauty blender(foto).Daca va confruntati cu cearcane pronuntate , acoperiti-le folosind un corector, acesta trebuie sa fie cu o nuanta mai deschisa decat nuanta fondului de ten.

 

 

  • Un alt pas important in aplicarea machiajului este uniformizarea tenului. Fondul de ten se poate fixa cu o pudra compacta( Stage Line ) ce contine vitamina E. Aceasta treuie sa fie cu o nunata mai deschisa decat fondul de ten, in caz contrar, fata va parea patata.

 

 

  • Sa nu uitam de corectarea sprancenelor. Aceasta se poate face cu fard sau cu un gel-crema. Va recomand Aqua Brow de la Make Up For Ever (foto). Desi produsul se gaseste in tubulete de doar 7 ml, este un produs care face minuni. Textura acestuia de gel-cremă ajuta la o conturare eficienta.

 

 

  • Aplicarea fardului de pleoape. Pentru un machiaj corect, trebuie sa aplici o baza care prelungeste rezistenta si care se potriveste perfect tenului tau. Acesta matifiaza si netezeste pielea pentru o aplicare mai usoara a fardului de pleoape. Ca recomandare ar fi: pentru baza- concealer Atelier Paris, Eyeliner Atelier Paris etc., iar ca fard de pleoape – Atelier Paris ( foto)

 

 

  • Blush-ul sau Fardul de obraz. Se alege in functie de nuanta tenului si de efectul final pe care-l dorim: natural sau intens. Poate fi inlocuit cu succes si de o pudra bronzanta (perle bronzante). Cu blush-ul putem crea în 3 minute un machiaj natural: se aplica pe pometi si, strangand perii pensulei în mana, restul de produs se aplica pe pleoape, creand umbre foarte estompate in colturile externe ale ochilor.

Instagram

Alte articole

TOP